Профил profile for zhristoska

Захарина Христоска

Веќе 8 години, аронијата се одгледува во домашни садници кои се чуваат во подножјето на Крушево, на органска почва, непрскани и без никакви хеимски третмани. Аронијата е вистинска витаминска бомба, содржи витамини А, Ц, Д, Б, Е, Бетакаротен, како и еден од најретките витамини, витаминот П. Аронијата е рудник на минерали како калциум, калај, железо, манган, молибден, јод и фосфор.
Контактирајте ме за свежи производи, слатко и ракија од аронија.