Мевлем од гавез

Мевлем од гавез

Мевлемот има широк спектар на лековити дејства, а гавезот е еден од најдобрите лекови за зацелување на рани, модрици, крварења и скршеници, односно помага во регенерирањето на клетките. Содржи каротин, алкалоиди, танин, гликозиди, смола, етерично масло, но најважната негова состојка е алантоин. Тоа е активна природна супстанција со силно кератоличко дејство, коешто го поттикнува растот на клетките во коските, сврзното и поткожното ткиво. Гавезот делотворно делува и кај псоријаза, проширени вени, воспаленија на коските, болки во грбот, деформации на коските од палецот. Останатите состојки на мевлемот од гавез се: невен, кантарион, камилица, ајдучка трева, рузмарин и смил.
Се чува на ладно место.

Кутија − 
30
mL

150,00ден.

Пробавте ли Мевлем од гавез? Вашето мислење ни е важно.

5/5