Гостилница на Валајци

Гостилница на Валајци

Гостилница во традиционален македонски стил, во село Слоештица, Демирхисарско - родното место на Петре М Адреевски. На околу 800 метри надморска височина, опколена со густа дабова шума од Плакенска планина, оваа гостилница е ехото на минатото за валавиците, воденците.

Гостолница на Валајци нуди вистинско уживање во задоволствата што ги дава природата - недопрена шума, шумот на Бела Река, валавици, надополнето со уникатниот вкус на традиционалната македонска кујна.

,