Тиква

Тиква

Тиквата е богата со железо, бакар и флуор, а содржи и калиум, калциум, манган, цинк кобалт, силициум. Богата е со пектини, шеќери, витамини С, Е, Б и каротин. По содржина на каротин е побогата дури и од морковот.
Таа е здрава храна, и се препорачува и за најмладите- бебињата.
Може да се јаде варена, печена, сирова иили да се конзумира како сок од тиква, и е идеална храна во есенските и зимските месеци.

Рефус − 
1
kg

12,00ден.

Пробавте ли Тиква? Вашето мислење ни е важно.

0/5