Ретро-Прилеп разгледници

Ретро-Прилеп разгледници

Сет од 6 ретро-разгледници на Прилеп, односно на познати мермерни скулптури од 60-те и 70-те години на минатиот век. Авторите на скулптурите биле учесници на Мермерниот симпозиум, традиционално организиран од Центарот за современа ликовна уметност во Прилеп.
Автор на сликите е Игор Трпчески, а истите се направени 1996 година.

1. Џеси Ваткинс (1971).
2. КОМПОЗИЦИЈА, М. Николиќ (1965).
3. ЈАЈЦЕ, С. Калалиќ (1963).
4. МОМЧЕ И ДЕВОЈКА, Хајман Шошана (1965).
5. ДЕТЕ, Марко Брачун (1965).
6. МАРКО ЦЕПЕНКОВ, Бр. Конески (1980).

140,00ден.

Пробавте ли Ретро-Прилеп разгледници? Вашето мислење ни е важно.

0/5