Taste Krusevo – Фестивал на храна и култура

Taste Krusevo – Фестивал на храна и култура

СОУ Наум Наумовски Борче со поддршка на неколку локални институции и организации, но пред се, индивидуалци и ентузијасти го организира првото издание на фестивалот на храна и култура - Taste Krushevo.

Во рамки на настанот ќе се одржи гастрономски натпревар преку кој ќе се промовира и дегустира традиционалната крушевска храна подготвена од училишта и универзитети од земјава и странство. Покрај гастрономскиот натпревар и дегустацијата, во рамки на последниот ден ќе се одржи и т.н. „културна“ тура во која ќе бидат посетени неколу значајни знаменитости во Крушево и ќе биде презентирана приказната која стои позади нив.

Содржината е превземена од: https://www.facebook.com/TasteKrushevo/

Други настани во Крушево

15
Aug
Крушево низ корија
05
Sep
OZONE KRUSEVO OPEN 2020
27
Sep
Taste Krusevo – Фестивал на храна и култура
Одбележување на денот на ослободување на Крушево