Крушевско Езеро

Крушевско Езеро

Со кратко пешачење од центарот на градот во близина на Гумење,  на 1100м надморска висина се наоѓа Крушевско езеро опркужено со борова шума.  Идеално за пикник, прошетка, трчање или рекреативен риболов. Чистиот воздух и околниот пејсаж, се одлични за релаксација, одмор и уживање преку текот на целат година.