Krali Marko Trails 2020

Krali Marko Trails 2020

10 ГОДИНИ КРАЛИ МАРКО ТРЕИЛС

Во не многу далечната 2011 година на падините на Марковите Кули и манастирот Трескавец, некаде во октомври месец се одржа првото издание на трката "По стапките на Крали Марко".

34 учесници (25 мажи и 9 жени) имаа можност да бидат дел од историјата која понатаму ќе се испише како модерен основоположник на планинското трчање кај нас.

10 години подоцна Крали Марко Треилс во себе се уште крие мистика, предизвик и голема доза на авантуризам изрезбан во чист гранитен треил.

Три трки, малку поинаков концепт но секогаш во духот на вистинското планинско трчање и вредностите кои со себе ги носи.

Крали Марко Треилс 31.10.2020 - Изрезбано од патот.

*оваа недела следат повеќе информации.

Содржината е превземена од: https://www.facebook.com/events/336748104091901/

Други настани во Прилеп

31
Oct
Krali Marko Trails 2020
10
Oct
Momata Rock Trail 2020
10
Oct
TOPTASH DOWNHILL CUP